Nieuws


Omleiding verkeer richting Leidschenveen van 25 oktober t/m 27 oktober (22/10/2020)

Het doorgaande verkeer uit Zoetermeer (en/of de Voorweg) richting Leidschenveen wordt vanaf zondag 25 oktober tot en met dinsdag 27 oktober omgeleid. Reden voor de omleiding zijn video-opnames voor de BNN-serie 'Thuisfront'.

Het verkeer wordt vanaf de Australiëweg omgeleid via de Afrikaweg en de A12. Het verkeer uit de wijken langs de Amerikaweg, de Voorweg en/of de wijk Vissen in Leidschenveen zal ook die omleiding richting A4/Den Haag moeten volgen.

De tijden van de omleiding zijn als volgt:

  • Zondag 25 oktober tussen 8.00 en 18.00 uur
  • Maandag 26 oktober tussen 9.30 en 16.00 uur
  • Dinsdag 27 oktober tussen 9.30 en 16.00 uur

Hieronder vindt u de link naar de video-opnames.
www.bewonersorganisatieleidschenveen.nl/index3.asp?nr=202010191814


Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd (23/09/2020)

Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

Het fietsverbod in de Dorpsstraat staat ter plaatse met borden aangegeven en geldt voor het gebied tussen de pollers vanaf Leidsewallen/Delftsewallen tot aan de Pilatusdam en enkele zijwegen van de Dorpsstraat. Vanaf 1 oktober mag u op zondag wel weer door de Dorpsstraat fietsen, dan vervalt het fietsverbod. Het fietsverbod is een tijdelijke maatregel en wordt heroverwogen als de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn.

Overige maatregelen

De pijlen op het wegdek om de looprichting aan te geven blijven bestaan, evenals de wachtrijstrepen. De wachtrij loopt door tot maximaal het einde van de gevel van de winkel. Is de rij vol? Winkel dan verder en kom op een ander tijdstip terug. Uit de afgelopen maanden blijkt dat bezoekers van de Dorpsstraat voldoende ruimte hebben, nu er niet gefietst mag worden. Het is dan ook niet nodig het uitstallingsverbod in de Dorpsstraat in stand te houden. Dit betekent dat vanaf 1 oktober de winkeliers in de Dorpsstraat hun uitstallingen weer mogen buiten zetten, maar wel volgens de bestaande uitstallingregels.

Gaat u winkelen of een boodschap doen? Geef elkaar de ruimte, kom op rustige momenten en houd 1,5 meter afstand. Vermijd drukke plekken en volg de instructies op. Alleen samen krijgen we corona onder controle!


Fietsenstallingen & coronamaatregelen (19/06/2020)

De fietsenstallingen vormen een belangrijke schakel in de woon-werk en openbaar vervoer-keten voor vele medewerkers in de zorg en andere cruciale beroepsgroepen. Omdat belangrijke (winkel)voorzieningen in het Stadshart open zijn, kunnen hun medewerkers, klanten en ook bewoners gebruik maken van de fietsstallingen. Wel zijn de openingstijden enigszins aangepast. Voor iedereen die zijn fiets wil parkeren geldt: houd 1,5 meter afstand en help mee aan een veilige situatie voor de medewerkers en andere fietsers.

Aangepaste openingstijd

  • Fietsenstalling Rokkeveen is op zaterdag gesloten (er wordt verwezen naar Fietsenstalling Driemanspolder, gelijk de huidige situatie op zondag).

Er kan géén gebruik gemaakt worden van de openbare sanitaire voorzieningen in de fietsenstallingen Noordwaarts, Centrum-West en Cadenza.

Deze maatregelen blijven voorlopig van kracht en zijn afhankelijk van verdere ontwikkelingen.

fietsen in stalling


Wijziging parkeertarieven en parkeertijden voor Centrumgebied (30/01/2020)

Per 1 januari 2020 zijn de parkeertarieven gewijzigd en de parkeertijden voor betaald parkeren in het centrumgebied verruimd. De parkeertarieven en parkeertijden voor de parkeergarages in de binnenstad zijn hetzelfde gebleven.

Nieuwe betaald parkeertijden

De betaald parkeertijden zijn per 1 januari 2020 verruimd van 9.00 uur naar 23.00 uur (maandag t/m zaterdag). De betaald parkeertijd op zondag is niet gewijzigd (12.00-17.00 uur). Ook de betaald parkeertijden rondom de Dorpsstraat zijn hetzelfde gebleven (maandag t/m zaterdag van 9.00-18.00  uur en vrijdagavond van 18.00-21.00 uur).

Nieuwe parkeertarieven

Het uurtarief in het centrumgebied is verhoogd van € 1,50 naar € 2,40. Het dagtarief is verhoogd van € 7,- naar € 11,10. Deze nieuwe parkeertarieven gelden ook voor het gebied rondom de Dorpsstraat.

Leges

Het tarief voor een eerste bewonersvergunning in het centrumgebied is verhoogd van € 16,- (alleen legeskosten) naar € 45,- (€ 29,- en € 16,- legeskosten).

Kijk voor meer informatie over de nieuwe betaald parkeertijden en tarieven op: www.p1.nl/parkeren/zoetermeer.

Verkeersbord Betalen bij parkeerautomaat