Nieuws


17 mei officiële opening station (11/04/2019)

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

Ook komen er vanaf 19 mei meer bussen bij het station. Buslijn 170 gaat zes keer per uur bij het station halteren. Verder kunnen reizigers met de buslijnen 173, 177, 383 en 381 van en naar het station reizen.

Afronding werkzaamheden

Tot aan de opening wordt er nog gewerkt aan het station. Dit betekent dat een aantal trappen nog afgesloten blijft en de huidige looproutes nu en dan wijzigen. Na de opening zijn er nog wat restpunten, die vanaf dan worden opgepakt. Ook wordt dan gestart met de plaatsing van een busabri op het busplein aan de zuidzijde van het station. Verder worden nog zonnepanelen geplaatst boven de P+R aan de noordzijde van de A12, maar ook op de - nog te plaatsen - overdekte fietsenstallingen aan de zuidzijde van het station.

Bron: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl

Impressie station Lansingerland-Zoetermeer

Impressie station Lansingerland-Zoetermeer


Afsluiting Spoorpad (01/03/2019)

In de periode van 4 maart tot half mei 2019 wordt gewerkt aan de aanleg van de ZoRo-busbaan (voor de snelle buslijn Zoetermeer-Rotterdam) tussen het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en de Zilverstraat in Zoetermeer. De busbaan komt langs het spoor naast de A12 te liggen. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt het Spoorpad ter hoogte van de Oostweg tot aan het Lansingpad voor fietsers afgesloten. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

Bron: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl


Parkeren in Palenstein (30/01/2019)

De voorbereidingen voor de bouw van Stadskwartier Palenstein zijn in volle gang. Op deze plek komen straks 150 woningen, 2 supermarkten en een aantal kleine winkels. Bij zo'n project als dit is overlast bijna niet te voorkomen. Er zijn een flink aantal parkeerplaatsen vervallen. Daarom zijn er een aantal tijdelijke maatregelen ingesteld.

Blauwe zones

Om het huidige winkelcentrum bereikbaar te houden, zijn er 3 blauwe zones ingesteld rondom het winkelcentrum. Deze zones zijn met borden aangegeven.

  • Op dit moment gelden deze zones van 7.00 tot 18.00 uur. In deze tijd mag u uw auto maximaal 1,5 uur neerzetten. Gebruik hiervoor een parkeerschijf. We gaan de blauwe zone tijden wel aanpassen naar 9.00 tot 18.00 uur.
  • Omwonenden krijgen helaas geen ontheffingen.

Extra parkeerplaatsen

Achter het oude winkelcentrum zijn er wel 36 extra (tijdelijke) parkeerplaatsen aangelegd. Eind mei zijn de parkeerplekken achter het nieuw te bouwen winkelcentrum klaar voor gebruik. In juli 2019 starten we de sloop van de Goeswijn vd Poel- en Dirc van Doortogeflat. Ook dan vervallen er parkeerplaatsen, maar dan zijn er ook weer gezinnen vertrokken. We houden de parkeerdruk in de gaten. Als het nodig is, gaan we op zoek naar oplossingen.

Meer weten? Ga naar www.palensteinzoetermeer.nl.

Palenstein


Bereikbaarheid nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer (05/12/2018)

Vanaf zondagochtend 9 december kunnen treinreizigers (deels) gebruik gaan maken van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De Sprinter tussen Den Haag en Gouda (’s-Hertogenbosch) gaat dan op werkdagen elk kwartier halteren bij dit nieuwe station. In het weekend stopt de Sprinter een keer in het half uur. Wethouder Marc Rosier: 'De opening van het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer is de eerste stap richting een prachtig vervoersknooppunt in de regio. Bij en aan het station wordt nog hard gewerkt om het allemaal af te ronden.' Wat is er vanaf 9 december naast de trein nog meer in gebruik bij het station?

Bereikbaarheid treinperrons

Een viaduct bij het station verbindt de gebieden ten noorden en ten zuiden van de A12 met elkaar (tussen afslag Zoetermeer en Bleiswijk). De treinperrons bevinden zich aan de zuidzijde van de A12, nabij de entree van het station. Reizigers ten zuiden van de A12 komen hier via de Laan van Mathenesse in Bleiswijk. Voor reizigers ten noorden van de A12 zijn de treinperrons bereikbaar via een tijdelijke looproute naar en over het viaduct. De looproute begint bij de Zoetermeerselaan in Bleiswijk.

Busverbindingen

Op dit moment heeft buslijn 383 (Krimpen aan den IJssel - Den Haag Centraal) een halte aan de Zoetermeerselaan in Bleiswijk (noordzijde station). Buslijn 173 (Rodenrijs - Bleiswijk - Zoetermeer) heeft nu een halte bij de Prismalaan West in Bleiswijk (noordzijde station). Deze situatie blijft voorlopig zo. Vanaf daar kan via de looproute naar en over het viaduct naar de treinperrons worden gelopen. De meest actuele reisinformatie is te vinden op NS.nl of op 9292.nl (ook telefonisch bereikbaar via 0900-9292 (90 cent per minuut).

Parkeren

Nabij de entree van het station aan de zuidzijde van de A12 is een gratis P+R met 250 parkeerplaatsen. In de komende maanden komen daar nog eens 250 parkeerplaatsen bij. De P+R is te bereiken via de Laan van Mathenesse.

Ook aan de noordzijde van de A12 is een gratis P+R. Hier zijn circa 200 parkeerplaatsen beschikbaar. Deze P+R is via de Lumenlaan in Bleiswijk te bereiken. Vanaf daar loopt u via de tijdelijke looproute naar en over het viaduct naar de perrons.

Bij de entree van het station (zuidzijde) is er ook een Kiss+Ride-plek. Aan de noordzijde ligt de Kiss+Ride vlakbij de P+R.

Met de fiets

Nabij de entree van het station aan de zuidzijde van A12 zijn (onbewaakte) fietsstallingen te vinden. Die zijn bereikbaar via het Lansingpad.

Aan de noordzijde van de A12 is er een (beperkte) tijdelijke fietsstalling ter hoogte van de kruising Zoetermeerselaan/Prismalaan West in Bleiswijk. Vanaf daar kan de looproute naar en over het viaduct worden gevolgd naar de treinperrons.

Fietsen over het viaduct is tot het voorjaar van 2019 niet mogelijk.

Bereikbaarheid mindervaliden

Omdat de liften van het station nog niet in gebruik zijn, zijn de treinperrons helaas nog niet bereikbaar voor mensen die hiervan afhankelijk zijn (bijvoorbeeld door scootmobiel of rolstoel). Wel zijn er blindengeleidelijnen op de perrons.

Voltooiing station

In het voorjaar is het vervoersknooppunt geheel klaar. Dan gaat de RandstadRail-halte (lijn 4) op het viaduct open en gaan de snelle buslijn 170 (Zoetermeer - Rotterdam), buslijn 383 en buslijn 173 bij de bushaltes bij het station halteren.

 impressie station Lansingerland-Zoetermeer