Nieuws


Afsluiting Europatunnel (02/05/2019)

Gaat u op woensdagavond 8 mei en 15 mei op pad met de auto? Let dan op: delen van de Europatunnel zijn dan tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Op woensdagavond 8 mei wordt de Europatunnel in de richting van de Australiëweg (richting Utrecht) afgesloten. Woensdagavond 15 mei wordt de Europatunnel ook afgesloten, maar nu in de richting van de Afrikaweg (richting Den Haag). De afsluitingen duren beide dagen van 20.00 tot 2.00 uur.

De afsluiting van de tunnels is nodig omdat de afwateringsgoten en de riolering moeten worden gereinigd.

Tunnelbak Europaweg Zoetermeer


17 mei officiële opening station (11/04/2019)

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

Ook komen er vanaf 19 mei meer bussen bij het station. Buslijn 170 gaat zes keer per uur bij het station halteren. Verder kunnen reizigers met de buslijnen 173, 177, 383 en 381 van en naar het station reizen.

Afronding werkzaamheden

Tot aan de opening wordt er nog gewerkt aan het station. Dit betekent dat een aantal trappen nog afgesloten blijft en de huidige looproutes nu en dan wijzigen. Na de opening zijn er nog wat restpunten, die vanaf dan worden opgepakt. Ook wordt dan gestart met de plaatsing van een busabri op het busplein aan de zuidzijde van het station. Verder worden nog zonnepanelen geplaatst boven de P+R aan de noordzijde van de A12, maar ook op de - nog te plaatsen - overdekte fietsenstallingen aan de zuidzijde van het station.

Bron: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl

Impressie station Lansingerland-Zoetermeer

Impressie station Lansingerland-Zoetermeer


Afsluiting Spoorpad (01/03/2019)

In de periode van 4 maart tot half mei 2019 wordt gewerkt aan de aanleg van de ZoRo-busbaan (voor de snelle buslijn Zoetermeer-Rotterdam) tussen het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en de Zilverstraat in Zoetermeer. De busbaan komt langs het spoor naast de A12 te liggen. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt het Spoorpad ter hoogte van de Oostweg tot aan het Lansingpad voor fietsers afgesloten. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

Bron: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl


Parkeren in Palenstein (30/01/2019)

De voorbereidingen voor de bouw van Stadskwartier Palenstein zijn in volle gang. Op deze plek komen straks 150 woningen, 2 supermarkten en een aantal kleine winkels. Bij zo'n project als dit is overlast bijna niet te voorkomen. Er zijn een flink aantal parkeerplaatsen vervallen. Daarom zijn er een aantal tijdelijke maatregelen ingesteld.

Blauwe zones

Om het huidige winkelcentrum bereikbaar te houden, zijn er 3 blauwe zones ingesteld rondom het winkelcentrum. Deze zones zijn met borden aangegeven.

  • Op dit moment gelden deze zones van 7.00 tot 18.00 uur. In deze tijd mag u uw auto maximaal 1,5 uur neerzetten. Gebruik hiervoor een parkeerschijf. We gaan de blauwe zone tijden wel aanpassen naar 9.00 tot 18.00 uur.
  • Omwonenden krijgen helaas geen ontheffingen.

Extra parkeerplaatsen

Achter het oude winkelcentrum zijn er wel 36 extra (tijdelijke) parkeerplaatsen aangelegd. Eind mei zijn de parkeerplekken achter het nieuw te bouwen winkelcentrum klaar voor gebruik. In juli 2019 starten we de sloop van de Goeswijn vd Poel- en Dirc van Doortogeflat. Ook dan vervallen er parkeerplaatsen, maar dan zijn er ook weer gezinnen vertrokken. We houden de parkeerdruk in de gaten. Als het nodig is, gaan we op zoek naar oplossingen.

Meer weten? Ga naar www.palensteinzoetermeer.nl.

Palenstein