Nieuws


Afsluiting Europatunnel (25/02/2020)

Op dinsdagavond 3 maart wordt de Europatunnel in de richting van de Afrikaweg (richting Den Haag) afgesloten voor verkeer. Woensdagavond 4 maart wordt de Europatunnel ook afgesloten, maar nu in de richting van de Australiëweg (richting Utrecht). De afsluitingen duren beide dagen van 19.30 tot 23.30 uur. Het verkeer wordt bovenlangs via de Europaweg (om)geleid.

Donderdag 5 maart wordt tussen 9.30 en 12.00 uur de tunnel in de Amerikaweg afgesloten, ter hoogte van de Afrikaweg.

De afsluiting van de Europatunnel en de tunnel in de Amerikaweg is nodig omdat de afwateringsgoten en de riolering moeten worden gereinigd.

Tunnelbak Zoetermeer


Wijziging parkeertarieven en parkeertijden voor Centrumgebied (30/01/2020)

Per 1 januari 2020 zijn de parkeertarieven gewijzigd en de parkeertijden voor betaald parkeren in het centrumgebied verruimd. De parkeertarieven en parkeertijden voor de parkeergarages in de binnenstad zijn hetzelfde gebleven.

Nieuwe betaald parkeertijden

De betaald parkeertijden zijn per 1 januari 2020 verruimd van 9.00 uur naar 23.00 uur (maandag t/m zaterdag). De betaald parkeertijd op zondag is niet gewijzigd (12.00-17.00 uur). Ook de betaald parkeertijden rondom de Dorpsstraat zijn hetzelfde gebleven (maandag t/m zaterdag van 9.00-18.00  uur en vrijdagavond van 18.00-21.00 uur).

Nieuwe parkeertarieven

Het uurtarief in het centrumgebied is verhoogd van € 1,50 naar € 2,40. Het dagtarief is verhoogd van € 7,- naar € 11,10. Deze nieuwe parkeertarieven gelden ook voor het gebied rondom de Dorpsstraat.

Leges

Het tarief voor een eerste bewonersvergunning in het centrumgebied is verhoogd van € 16,- (alleen legeskosten) naar € 45,- (€ 29,- en € 16,- legeskosten).

Kijk voor meer informatie over de nieuwe betaald parkeertijden en tarieven op: www.p1.nl/parkeren/zoetermeer.

Verkeersbord Betalen bij parkeerautomaat


Nieuwe parkeerautomaten in Zoetermeer (27/06/2019)

Alle 63 parkeerticketautomaten die op straat in Zoetermeer worden in juli en augustus vervangen door 50 nieuwe automaten. Vanaf 20 juli kunt u niet meer met muntgeld betalen bij deze automaten.

Meer mobiel parkeren

Steeds meer parkeerders parkeren met behulp van een app. Daarom verminderen we het aantal automaten op straat. Op 13 plekken halen we de automaat weg. Bij de nieuwe automaten kunt u uw kenteken invoeren. Zo hoeft u niet meer terug te lopen naar uw auto om een ticket achter de voorruit te leggen.

Geen muntgeld meer

Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van muntgeld bij parkeren. Het mechaniek voor muntgeld is ook erg gevoelig voor vandalen. Daarom kunt u bij deze apparaten voortaan alleen betalen met uw pinpas of creditcard. Dit geldt ook voor prepaid creditkaarten die u kunt opladen via iDeal of bij GWK en Western Union.


Parkeren in Palenstein (30/01/2019)

De voorbereidingen voor de bouw van Stadskwartier Palenstein zijn in volle gang. Op deze plek komen straks 150 woningen, 2 supermarkten en een aantal kleine winkels. Bij zo'n project als dit is overlast bijna niet te voorkomen. Er zijn een flink aantal parkeerplaatsen vervallen. Daarom zijn er een aantal tijdelijke maatregelen ingesteld.

Blauwe zones

Om het huidige winkelcentrum bereikbaar te houden, zijn er 3 blauwe zones ingesteld rondom het winkelcentrum. Deze zones zijn met borden aangegeven.

  • Op dit moment gelden deze zones van 7.00 tot 18.00 uur. In deze tijd mag u uw auto maximaal 1,5 uur neerzetten. Gebruik hiervoor een parkeerschijf. We gaan de blauwe zone tijden wel aanpassen naar 9.00 tot 18.00 uur.
  • Omwonenden krijgen helaas geen ontheffingen.

Extra parkeerplaatsen

Achter het oude winkelcentrum zijn er wel 36 extra (tijdelijke) parkeerplaatsen aangelegd. Eind mei zijn de parkeerplekken achter het nieuw te bouwen winkelcentrum klaar voor gebruik. In juli 2019 starten we de sloop van de Goeswijn vd Poel- en Dirc van Doortogeflat. Ook dan vervallen er parkeerplaatsen, maar dan zijn er ook weer gezinnen vertrokken. We houden de parkeerdruk in de gaten. Als het nodig is, gaan we op zoek naar oplossingen.

Meer weten? Ga naar www.palensteinzoetermeer.nl.

Palenstein