Vernieuwing parkeerbeleid

Parkeerplaats Markt333

Parkeren in Zoetermeer moet nu, maar ook in de toekomst prettig zijn. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening en ervaringen. Kunt u uw auto of (elektrische) fiets goed kwijt in Zoetermeer? Is er genoeg parkeerplaats op de juiste plekken? En hoe passen we nieuwe ontwikkelingen het beste toe? Praat mee via www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid.

Met uw inbreng gaan we het parkeerbeleid van Zoetermeer vernieuwen. Het parkeerbeleid stamt uit 2012 en is verouderd. We staan nu voor andere ontwikkelingen en uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van deelauto’s en de beschikbaarheid van openbaar vervoer. Daarnaast wil Zoetermeer 10.000 tot 16.000 woningen bouwen. Dit zorgt straks voor een andere parkeersituatie in de wijken, in de binnenstad en in de nieuwe stadswijk De Entree. Ook gebruiken meer mensen een elektrische fiets. Daarom denkt de gemeente er over na om normen in te stellen voor fietsenstallingen bij nieuwbouwprojecten.

Inwoners en ondernemers betrekken

Met al deze vragen rondom parkeren gaat de gemeente, samen met inwoners en ondernemers aan de slag. Zo krijgen we straks een parkeerbeleid dat klaar is voor de toekomst. Via de vragenlijst kunt u uw mening, ervaringen en knelpunten met ons delen. Wilt u ook in gesprek met ons over het nieuwe parkeerbeleid? Meld u dan aan voor het panel. Dit panel komt twee keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst is in maart 2019.

Aanmelden voor het panel en/of de vragenlijst invullen kan via www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid. Reageren kan tot 14 februari.